Nóż szefa Marco z drewnianą rękojeścią 20 cm
Nóż szefa kuchni to niezastąpione narzędzie w kuchni profesjonalisty jak i amatora gotowania. Ostrze wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej X30Cr13, która gwarantuje długą żywotność oraz precyzję krojenia.
Najniższa cena produktu 21,59 zł z dnia 29.11.2024
Opis & Specyfikacja
Nóż szefa Marco - do krojenia mięsa, szatkowania i siekania
Nóż szefa to podstawowy nóż zarówno w kuchni profesjonalistów jak i amatorów gotowania. Ten najbardziej klasyczny, funkcjonalny i ergonomiczny typ noża używany jest na całym świecie. To doskonałe narzędzie do siekania, szatkowania, rozdrabniania jak również krojenia, cięcia czy porcjowania mięsa, ryb, warzyw, owoców czy świeżych ziół. Nie ma produktu z krojeniem którego sobie nie poradzi. Rzuca się tu w oczy i robi wrażenie kształt ostrza - jest ono długie a krawędź tnąca jest lekko zaokrąglona, co pomaga w siekaniu poprzez kołysanie. Mimo dużych rozmiarów idealnie odnajduje się w czynnościach wymagających precyzji. Szerokie płazy pomagają w przenoszeni pokrojonych składników.
Ostrze noża (o długości 20 cm) wykonane zostało z wysokiej jakości stali nierdzewnej X30Cr13 z dodatkiem chromu, którego dodatek zmniejsza kruchość oraz podnosi odporność na ścieranie. Jest idealnie gładkie, ostre, odporne na korozję, łatwe w ostrzeniu oraz osiąga bardzo wysoką twardość i wytrzymałość. Z pewnością posłuży na lata. Lekko zakrzywiona krawędź tnąca umożliwia wykonywanie szybkich kołyszących ruchów, jest maksymalnie ostra i odpowiednio wyprofilowana.
Nóż posiada ergonomiczną, wyprofilowaną rękojeść wykonaną z drewna, charakteryzującą się minimalistycznym, industrialnym designem. Zapewnia ona pewny chwyt oraz precyzyjnie leży w dłoni, co jest niezwykle ważne podczas użytkowania. Wzmocniona nasada ułatwia docisk i zapewnia bezpieczeństwo krojenia.