Patelnie dzielone
Patelnie dzielone są wyjątkowym produktem w branży kuchennej, ponieważ umożliwiają one przygotowywanie kilku produktów w tym samym czasie. To zarówno pozwoli zaoszczędzić czas, jak i prezentuje się wyjątkowo dobrze pod względem wizualnym. Ważne jest również to, że poszczególne powierzchnie nagrzewają się równomiernie, dlatego nie ma ryzyka wystąpienia sytuacji, gdy należy przekładać produkty z patelni, aby te się nie przepaliły. Istnieją również modele pozwalające przyrządzić konkretne dania jak racuchy, czy jajka sadzone.
Któż z nas nie smaży czasem kilku patelni na raz? Zwłaszcza, kiedy mamy rozbudowaną rodzinę – zdarza się to bardzo często. Staramy się zaoszczędzić czas, więc robimy kilka rzeczy równocześnie. Rezultat to często przypalone – lub odwrotnie – niedosmażone jedzenie, jak i powszechny bałagan w kuchni, który potem trzeba jeszcze posprzątać. Jeśli więc chcemy zaoszczędzić nasz cenny czas i usmażyć kilka rzeczy w tym samym momencie – wystarczy użyć do tego patelni dzielonej.
Czym jest dzielona patelnia?
Patelnie dzielone są wyjątkowym produktem w branży kuchennej. Umożliwiają bowiem one przygotowywanie kilku dań w tym samym czasie. Taka patelnia szczególnie przydać się może w czasie, kiedy robimy duże ilości racuchów, lub po prostu jajka sadzone. Innym trafnym pomysłem na wykorzystanie dzielonej patelni jest używanie jej do podgrzewania kilku, zupełnie różnych posiłków równocześnie. W naturalny sposób łączy się to z szybszym podgrzewaniem różnych – pozostawionych w lodówce na później – resztek posiłków.
Specjalne wgłębienia w patelni
Najważniejszą cechą, która odróżnia dzieloną patelnię, od jej zwykłego odpowiednika – są charakterystyczne wgłębienia na jej tafli. To właśnie one oddzielają podgrzewane równolegle potrawy. Co więcej rozwiązanie takie gwarantuje, że jedna potrawa nie nabierze posmaku drugiej.
Ceramiczna powłoka patelni
Innym elementem na który warto zwrócić uwagę jest fakt, że nasze dzielone patelnie wyposażone są ceramiczną powłokę, dzięki której podgrzewany pokarm nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia.
Ponadto ceramika, jest materiałem, który świetnie sprawdza się nawet w najwyższych temperaturach. Nie zachodzi ona także w związki z żywnością, dzięki czemu mamy pewność, że posiłek będzie zdrowy i pozbawiony metalicznego posmaku.
Wygoda w użytkowaniu patelni dzielonych
Nasze dzielone patelnie są też niezwykle wygodne w użyciu. Sprowadza się to do trzech punktów:
W odróżnieniu od standardowych patelni, nie musimy przekładać produktów, tak, żeby się nie przypaliły. Jest to powodowane równomiernym nagrzewaniem poszczególnych powierzchni patelni.
Nasze dzielone patelnie posiadają wygodną, a do tego nie nagrzewającą się rączkę, która niweluje ryzyko poparzenia się.
Dzięki patelni dzielonej przygotujesz złożony posiłek w znacznie prostszy i szybszy sposób, niż w przypadku standardowej patelni.
Dzielone patelnie są więc rozwiązaniem bardzo wygodnym. Zaoszczędzamy dzięki nim czas, który spożytkować będziemy mogli w ciekawszy dla nas sposób. Zachęcamy do zapoznania się z szerokim wachlarzem wyboru naszych patelni dzielonych.