W upalne dni lody to przysmak każdego – dzieci i dorosłych.
Taki deser można urozmaicić różnymi słodkościami i przysmakami. Spróbujemy? 🙂
- Przygotuj szklankę, najlepiej termiczną. Dłużej utrzyma zimno i wydłuży proces roztopienia lodów.
- Na dnie szklanki umieść ulubioną konfiturę. Ja wykorzystałam malinową.
- Za pomocą łyżki do porcjowania lodów dołóż 2/3 gałki.
- Okrężnymi ruchami ozdób lody dużą porcją bitej śmietany.
- Całość posyp płatkami migdałów i ozdób ulubionymi owocami – na przykład malinami, porzeczkami lub jagodami. Listek mięty będzie stanowił ładną dekorację całości.
Możesz kupić bitą śmietanę lub przygotować ją w syfonie do bitej śmietany.
Deser wizualnie prezentuje się pięknie ale także jest idealnym orzeźwieniem podczas lata.
Możesz również obejrzeć instrukcję video pod linkiem:
5/5 - (1 głosów)