W upalne dni lody to przysmak każdego – dzieci i dorosłych.

Taki deser można urozmaicić różnymi słodkościami i przysmakami. Spróbujemy? 🙂

  • Przygotuj szklankę, najlepiej termiczną. Dłużej utrzyma zimno i wydłuży proces roztopienia lodów.
  • Na dnie szklanki umieść ulubioną konfiturę. Ja wykorzystałam malinową.
  • Za pomocą łyżki do porcjowania lodów dołóż 2/3 gałki.
  • Okrężnymi ruchami ozdób lody dużą porcją bitej śmietany.
  • Całość posyp płatkami migdałów i ozdób ulubionymi owocami – na przykład malinami, porzeczkami lub jagodami. Listek mięty będzie stanowił ładną dekorację całości.

Możesz kupić bitą śmietanę lub przygotować ją w syfonie do bitej śmietany.

Deser wizualnie prezentuje się pięknie ale także jest idealnym orzeźwieniem podczas lata.

Możesz również obejrzeć instrukcję video pod linkiem:

OCEŃ POST