Drożdże

Każdy zna powiedzenie: „Rosnąć jak na drożdżach.” Tak nasze babcie i dziadkowie mówili o nas, kiedy przy framudze wejściowych drzwi, mierzyli nasz wzrost. Potem zawsze odznaczali go ołówkiem i zapisywali datę. Można dzięki temu było prześledzić swoje postępy w rośnięciu. Drożdże faktycznie bardzo szybko rosną i są niezbędne przy wykonywaniu wielu różnych artykułów spożywczych. 

Przedstawiamy w związku z tym nasze najróżniejsze rodzaje drożdży. Począwszy od typu Madery – przeznaczonego do produkcji win z czerwonej i białej porzeczki, rodzynków, truskawek, moreli, gruszek, malin, agrestu i zboża – kończąc na tych, zawierających szybszy szczep drożdży Etanol TT, a co za tym idzie produkujących o 17% więcej alkoholu w ciągu 3 dni. Drożdże są zdrowe: zawierają witaminy i mikroelementy. 

Aktywne filtry